یادداشت

پسر مثل دختر نمیشود

شناسه خبر : 123442

1401/03/11

تعداد بازدید : 174

اگر او مى دانست كه چرا فرزند در شكم او را دختر كرديم هرگز حسرت نمى خورد، و آنطور اندوهناك نمى شد.
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا (س) گناوه، به مناسبت فرا رسیدن سالروز میلاد کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر، ضمن تبریک و شادباش این روز بزرگ، در قالب یادداشتی به جایگاه و منزلت دختران در آیات و روایات پرداخته ایم که در ادامه می‌خوانید؛
هنگامی که همسر عمران فرزندش را باردار بود، گفت: پروردگارا، آنچه در شکم دارم را برای تو نذر می کنم؛ همسر عمران منتظر پسری بود که برای خداوند خدمت کند، اما همین‌که فرزندش به دنیا آمد، از روی حسرت گفت: «رب انی وضعتها انثی» پروردگارا من دختر به دنیا آوردم و خداوند گفت: «لیس الذکر کالانثی» پسر مثل دختر نمی شود؛ چون خداوند برنامه ای دارد که فقط با دختر میسر می شود.
 
همچنین در تفسیر المیزان آیت‌الله طباطبایی نقل شده است که «اگر او مى دانست كه چرا فرزند در شكم او را دختر كرديم، هرگز حسرت نمى خورد و آن‌طور اندوهناك نمى شد.
او نمى دانست كه اگر فرزندش پسر مى شد، اميدش آن‌طور كه بايد محقق نمى شد و ممكن نبود نتایجى كه در دختر شدن فرزندش هست، در پسر بودن او به دست آيد؛ چرا‌که نهايت نتيجه اى كه ممكن بود از پسر بودن فرزندش بدست آيد اين بود كه فرزندى چون عيسى از او متولد شود، كه پيامبرى باشد شفا دهنده‌ی كور مادر زاد و بيمار برصى و زنده كننده مردگان، وليكن در دختر بودن حملش نتيجه اى ديگر عايد مى شود و آن اين است كه كلمه اللّه تمام مى شود و پسرى بدون پدر مى زايد و در نتيجه هم خودش و هم فرزندش آيتى و معجزه اى براى اهل عالم مى شوند. آن دختر پسرى مى زايد كه در گهواره با مردم سخن مى گويد، روحى و كلمه اى از خدا مى شود، فرزندى كه مثلش نزد خدا مثل آدم است و از او و مادرش یعنی همان طاهره مباركه آثار و بركات و آيات روشن ديگر بروز مى كند.»
 
دختران نزد خداوند از جایگاه و منزلت ویژه‌ای برخوردارند به‌طوری که خدای حکیم آنان را واسطه تحقق برخی از اهداف متعالی خود قرار داده است. اما متاسفانه در طول تاریخ حیات بشری به کرار شاهد ظالمانه ترین رفتارها علیه این قشر از انسان‌های معصوم بوده‌ایم تا اینکه با ظهور اسلام ناب محمدی ارزش واقعی دختران در جوامع به مردم شناخته شد.
پیامبر اکرم می فرمایند: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد، خداوند متعال کمک‌کار و معین او بوده و برکت و مغفرتش را شامل وی خواهد کرد.
بنابر این روایت و روایات متعدد دیگر، داشتن فرزند دختر رحمت خداوند را در پی دارد اما نکته مهم و شرط لازم در رسیدن به سعادت و رحمت تامه الهی، تربیت صحیح و شایسته دختران‌مان است.
در برخی روایات بر تربیت دختر تاکید شده است
که این نشان دهندۀ حساسیت و تأثیرگذاری مهم دختران در جامعه اسلامی است. تربیت شایستۀ یک دختر، خود زمینه و بستری را فراهم می آورد برای تربیت نسل و فرزندانی صالح چرا که همه ما می دانیم «دختران امروز، مادران فردا هستند.»
 
زمانی نیز در موضوع کفالت حضرت مریم (س) بحث و اختلاف بود، خداوند کفالت آن دختر برگزیده را، به زکریا محول کرد (و کفلها زکریا ۳۷ آل عمران)؛ و حضرت مریم (س) در سایه تربیت خداوند و کفالت زکریا به بهترین نحو رشد یافت و نتیجه آن تربیت صحیح و خاص، این شد که مریم از جمله سه بانوی برتر جهان از اول تا آخر قرار گرفت و پیامبری به نام عیسی «کلمه الله» از وی متولد شد که قرآن در وصفش می فرماید «ان مثل عیسی عندالله کمثل آدم خلقه».
 
از این رو والدین باید در تربیت صحیح دختران کوشا باشند و البته که تربیت دختران و کلّا فرزندان صالح، در گرو مهیا کردن شرایط و امکانات مطلوب تربیتی و آموزشی دینی به خصوص قران کریم، و همچنین الگوی عملی بودن خود والدین در عمل به آموزه های دینی و الهی خواهد بود.
شاید به جرات بتوان گفت که وجود دختران شایسته و صالح در یک جامعه، تضمین کننده سلامت روانی و همچنین امید به آینده و حلاوت تمدن اسلامی آن جامعه خواهد بود و این وظیفه مهم و خطیر بر دوش پدران و مادران امروز نهاده شده است؛ باشد که از این امتحان، سربلند درآییم‌./
 
سیده رقیه موسوی